Sisältöön »

 

Referenssit mm.

Valon kone

Paikkakunta
Lohja

Valon Kone Oy on kansainvälisesti toimiva VK-kuorimakoneiden ja niiden varaosien valmistaja. Sisäilman epäyhteydet aiheuttivat hallien suurimmat ongelmat, niin terveyden kuin energiankulutuksen kannalta. Vanhan järjestelmän sähkönkäyttö oli vuosittain n. 2,5Gwh ja nestekaasua kului n. 40 000 - 50 000 kiloa.

Muiden käyttökokemukset vakuuttivat Valon koneen hankkimaan Hymy-ilmanvaihtojärjestelmän. Järjestelmän ansiosta sisäilman laatu parani 100%. Lämmityskuluissa säästö on vuosittain 40 000 - 50 000 €, koska erillistä lämmitysjärjestelmää ei enää tarvita.


Ruukintie 20

Paikkakunta
Espoo

Ruukintie 20:ssä sijaitsevassa, vuonna 1976 valmistuneessa pienteollisuusrakennuksessa tavoitteena oli saavuttaa tasaisemmat lämpöolosuhteet ja pienempi energiankulutus. Kiinteistön lämpökulutus oli n. 1550MWh/a (n. 77 500€/a).

Saneerauksen myötä tiloissa saavutettiin merkittävästi parempi sisäilman laatu, tyytyväisemmät vuokralaiset sekä pienemmät huolto- ja ylläpitokustannukset. Lämmityskuluissa säästetään vuosittain yli 50%, eli n. 40 000 - 45 000 euroa.


Svanmet Oy

Paikkakunta
Uusikaarlepyy

Svanmet Oy on vuonna 1994 perustettu metallialan yritys. Konepajan sisäilmaan vapautuneet kromi- ja nikkelipartikkelit aiheuttivat terveysriskin, joka johti uuden ilmanvaihtojärjestelmän hankkimiseen.

Hymy-ilmanvaihtojärjestelmä toimitettiin avaimet äteen -palveluna. Järjestelmän tehokkuus todistettiin jo seuraavassa työterveyshuollon mittauksessa, kun raskasmetallipitoisuuksien havaittiin pudonneen työntekijöiden elimistössä alle suositeltujen raja-arvojen. Myös hallin lämmityskustannukset puolittuivat.


Jame Shaft Oy

Paikkakunta
Salo

Jame Shaft Oy on alansa johtava kone- ja laiterakennusteollisuuden toimija. Kappaleiden hionta ja lämpökäsittely vaativat työskentelyolosuhteilta paljon, ja siksi yritys lähti syksyllä 2016 miettimään nykyisten olosuhteiden parannusta ja energiansäästömahdollisuuksia.

Hanke toimitettiin sovitussa aikataulussa, eikä tuotantoa tarvinnut pysäyttää missään vaiheessa. Eri tuotanto-osien lämpötilajakaumat ovat erinomaista luokkaa. Tuotantotilojen lämmityskustannuset romahtivat jopa alle alussa arvioitujen kustannusten.

 

”Vaikuttavasti parantunut ilmanlaatu”
 Näin kuvaa turvallisuus- ja kiinteistö-päällikkö Jari Peltoniemi henkilöstön tunnelmia Buster alumiiniveneiden tuotannon energiatehokkuus hankkeen ensimmäinen vaiheen valmistumisesta.


Hymy korvaa erillisen lämmitys-järjestelmän sekä minimoi kohdepoistojen tarpeen. Juuri laaja-alaiset edut ja hyödyt tekivät lopulta Hymy:stä meille itsestään selvän valinnan.
Teemu Kiiski / Narvi Oy


Tasaiselle kasvuyritykselle 
- on työvoiman saannin kannalta -
erittäin tärkeää että voimme tarjota ajanmukaiset työolosuhteet, kertoo
Henrik Svanbäck / Svanmet


Lämmityskustannukset ovat nyt noin 4.500 euroa vuodessa. Perinteisellä ilmanvaihdolla ja lämmityksellä summa olisi arvioilta 20-30.000 euroa. En voi olla mitään muuta kuin tyytyväinen.
Henri Mustamäki / Tarvasovi 


Asensimme Hymy Hybridin ensin uudelle puolelle. Asennuksen jälkeen lämmitysk-ustannukset tipahtivat saman tien puoleen ja ilmanlaadun ero oli niin valtava uuden ja vanhan puolen välillä, että ei emme voineet olla hankkimatta samaa myös vanhalle puolelle.
 Jukka Värri / Hydoring


Talvikauden lämmityskustannukset noin 30.000 euroa aikaisemmin vastaavan ajan kustannukset noin 80.000 euroa
 Jarin Linden / Valon Kone


Ilmastointi on osa siisteyttä ja työterveydenhoitoa. Myös tuotteiden laatu pysy parempana, kun tuotantotilojen ilmassa ei ole ylimääräistä tavaraa
Timo Raikko / Hydoring


Tuotantotilojen lämmityskustannukset romahtivat jopa alle alussa arvioitujen kustannusten
 Jame Shaft