Sisältöön »

Säästötavoite ylittyi reilusti,
huomattavasti ”markkinahintaa”
alhaisimmin kustannuksin.

 

Viime vuoden loppupuolelle valmistuneen SSYP-Kiinteistöt Oy teollisuuskiinteistön lämmitysjärjestelmän tehostamishankkeen tarkistetut kulutuslukemat osoittivat,  että kohteessa ollaan osalta menossa selkeästi yli säästötavoitteen.

 

 

Taustaa

Hanke oli alun peri tarkoitus toteuttaa Esco-hankkeena, Afry Oy:n suunnittelun pohjalta. Hankkeen kilpailutus Hilmassa toi yhden tarjouksen, Are Oy.ltä. Hinta oli 1,4 milj.€ av 0 %. Tässä tarjouksessa energiatuotanto tavaksi oli kaavailtu maalämpöä.

Käännyimme PSL Oy puoleen, koska muita ESCO toimijoita ei energiansäästöhankkeemme kiinnostanut mutta tavoitteista haluttiin pitää kiinni ja saada tuloksia kohtuullisen nopealla aikataululla.

Olemme aiemmin käyttäneet PSL Oy:tä eräässä erittäin vaikeassa tuotantotilojen sisäilmahaasteisessa ja energiatalous ongelmaisessa projektissa korjaamassa iv-suunnittelussa syntyneitä merkittäviä puutteita. Tämän hyvän aiemman yhteistyökokemuksen perusteella tiesimme heidän vahvuutensa sisäilman laadun ja energiatehokkuuden osalta.

 PSL Oy:n kanssa käytyjen neuvotteluiden perusteella pääsimme pääosin samanlaiseen hankesisältöön ja energiansäästötavoitteisiin, mutta kustannustaso oli selvästi alhaisempi 550 t€ ja siten meille mahdollinen. 

 

Tulokset: 

Hankkeelle oli asetettu
900 MWh lämmitysenergian säästötavoite  

29.03 Kulutuslukemat osoittivat 

1250 MWh toteutuvaa säästöä 

 
 

1,4 milj.€ - > 550 t€
 

900 MWh -> 1250 MWh

 

”On ilmiselvää, että saimme vähintään
  yhtä hyvät tai paremmat energiasäästöt
  kustannustasolla,

joka on vain noin 39 %  
toisen toimijan tarjouksesta”

Olavi Nolte,
 toimitusjohtaja,
SSYP-Kiinteistöt

 

SSYP Kiinteistöt Oy
ylläpitää ja rakennuttaa toimitiloja sekä yrityskiinteistöjä kaupungin keskustassa ja sen lähialueilla.

SSYP Kiinteistöt Oy on Saarijärven kaupungin konserniyhtiö. Omistuksessamme on yli 20 kiinteistöä, joissa vuokrattavia tiloja on noin 44 000 m² . Tiloissamme toimii tällä hetkellä yli 40 eri vuokralaista.


SSYP-lyhenne on säilynyt yhtiön aiemmasta nimestä, ja se tulee sanoista Saarijärven Seudun Yrityspalvelu.