Trimet Oy

Avainluvut

  • Tuotantotilan koko: 3850 m2
  • Saavutettu energiansäästö: 85 %

Järjestelmän ansiosta työympäristö pysyy puhtaana ja tasaisen lämpimänä.

Trimet Oy on valmistanut ohutlevyosia ja muita metallituotteita vuodesta 1986 alkaen. Tuotantotilat sijaistevat Liedossa. Trimet uudisti ilmanvaihto-ja lämmitysjärjestelmänsä tuotantotilojen laajennuksen yhteydessä. Sekä uuteen että vanhaan osaan tuli PSL:n syrjäyttävä ilmanvaihto- ja lämmitysjärjestelmä.

Järjestelmän ansiosta työympäristö pysyy puhtaana ja tasaisen lämpimänä. Moniin muihin ilmastoinnin- sekä lämmityksen ratkaisuihin verraten, PSL:n ratkaisu liikuttaa ilmaa oikealla ja myös luonnollisella tavalla. Likainen ja lämmin ilma kerätään katonrajasta järjestelmään, jossa se sähkösuodattimilla puhdistetaan. Tämän jälkeen puhdistettu ilma johdetaan lämmöntalteenottoyksikköön. Lämmöntalteenoton jälkeen happiköyhä ilma johdetaan ulos ja uusi happirikas ilma tuodaan ilmanvaihtokoneen lämmöntalteenottoyksikön kautta tuotantotilaan.

"Asiakkailtamme saamme toistuvasti ihmettelyä, että miten ”metallipaja” voi olla näin siisti ja puhdas. Toki vaikuutamme siihen itsekin, keskeinen rooli on kuitenkin ilmastoinnilla ja raikkaan oloisella sisäilmalla. Puhtauden ja miellyttävän lämmön lisäksi, huomattavat säästöt energiakuluissa on ollut merkittävin hyöty PSL järjestelmästä. Lisäksi mielestäni käyttökustannukset ovat hyvin maltilliset", kertoo Kari Rouvali Trimet Oy:stä.

"Lisäksi Covid-19 kaltaisen epidemian aikana, PSL:n järjestelmästä oli varmasti uskomaton hyöty. Emme joutuneet juurikaan kärsimään poissaoloista, vaikka emme tehneet kovinkaan ihmeellisiä sisäisiä muutoksia normaaliin. PSL Oy:n järjestelmä tukee loistavasti myös arvomaailmamme, varsinkin vastuullisuuden näkökulmasta. Tuotamme esimerkiksi noin 20% sähköstämme itse 150 kW:n aurinkosähkövoimalalla!" päättää Kari.