SSYP kiinteistöt Oy

Avainluvut:

  • Saavutettu energiansäästö: 1250 MWh

Lämmitysenergian säästötavoitteet ylittyivät reippaasti

SSYP-Kiinteistöt Oy teollisuuskiinteistön lämmitysjärjestelmän tehostamishankkeen tarkistetut kulutuslukemat osoittavat,  että kohteessa ollaan osalta menossa selkeästi yli säästötavoitteen. Säästötavoite oli 900 MWh, mutta toteutuneet säästölukema on 1250 MWh.

On ilmiselvää, että saimme vähintään yhtä hyvät tai paremmat energiasäästöt kustannustasolla, joka on vain noin 39 % toisen toimijan tarjouksesta

Olavi Nolte, toimitusjohtaja, SSYP-Kiinteistöt

Edullinen investointi ja suuremmat säästöt

SSYP Kiinteistöt Oy ylläpitää ja rakennuttaa toimitiloja sekä yrityskiinteistöjä Saarijärven kaupungin keskustassa ja sen lähialueilla. Näin asiakas kuvailee hanketta:

Hanke oli alunperin tarkoitus toteuttaa Esco-hankkeena. Hankkeen kilpailutus Hilmassa toi kuitenkin vain yhden tarjouksen. Siinä hinta oli 1,4 milj.€ av 0 % ja energiatuotanto tavaksi oli kaavailtu maalämpöä.

Käännyimme PSL Oy puoleen, koska muita ESCO toimijoita ei energiansäästöhankkeemme kiinnostanut mutta tavoitteista haluttiin pitää kiinni ja saada tuloksia kohtuullisen nopealla aikataululla.

Olemme aiemmin käyttäneet PSL Oy:tä eräässä erittäin vaikeassa tuotantotilojen sisäilmahaasteisessa ja energiatalous ongelmaisessa projektissa korjaamassa IV-suunnittelussa syntyneitä merkittäviä puutteita. Tämän hyvän aiemman yhteistyökokemuksen perusteella tiesimme heidän vahvuutensa sisäilman laadun ja energiatehokkuuden osalta.

 PSL Oy:n kanssa käytyjen neuvotteluiden perusteella pääsimme pääosin samanlaiseen hankesisältöön ja energiansäästötavoitteisiin, mutta kustannustaso oli selvästi alhaisempi, 555 000 € ja siten meille mahdollinen. 

Haluatko kuulla lisää?

Ota yhteyttä, niin kartoitetaan paras ratkaisu tuotantotilojesi lämmitykseen ja ilmanvaihtoon.